FamilieKeuterLogo250x150shadow

Keuternieuws

31e nieuwsbrief september 2019
Dit is de 31e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije
Wat was het goed om deze zomer veel van jullie persoonlijk te ontmoeten! We hebben tijdens ons verlof vier presentaties gegeven. In Zuidlaren, Espel en op Urk waren we eerder geweest en daar hadden we ook nu weer fijne ontmoetingen. In Zierikzee maakte de gemeente van Prisca's zus en zwager voor het eerst kennis met ons verhaal. In combinatie met familiebezoek en een middag aan zee werd dat een mooi weekend. Tijdens drie presentaties verkochten we ook Hongaarse souvenirs waarbij de kinderen meehielpen.
Foto01
Foto02

Bemoediging

Naast alle financiële steun die er al is werden we deze zomer ook gezegend met materiële giften. Zo kreeg Prisca hulp aangeboden bij de aanschaf van haar bril en zonnebril op sterkte. Ook mochten we op drie verschillende adressen logeren; zo hadden we een plekje voor onszelf en als gezin een rustpunt in de verlofperiode. Febe werd geholpen door een van haar tantes, die via de Urker krant een dwarsfluit te koop vroeg. Febe had gespaard om er zelf één te kopen. Uiteindelijk kreeg ze twee fluiten cadeau, die volgens Febe's juffrouw de beste zijn onder haar leerlingen. We mogen de tweede voor het zendingswerk gebruiken. We kregen een tweede paar schoenen cadeau, de dierenarts zorgde voor een paspoort en chips voor de puppy's waarmee we onverwacht naar Hongarije teruggingen. En zo waren er nog veel meer manieren waarop mensen ons bemoedigden door ons te verwennen of uit te nodigen. We zijn dankbaar voor deze betrokkenheid en bevestiging, dat mensen achter ons staan in wat we doen.
Foto05
Foto03
Foto04

De kinderen

De kinderen hebben ontzettend genoten van Nederland en konden alle vier aan een kamp deelnemen. Daar mochten ze meer van God leren en genieten van de contacten met leeftijdgenoten.
Ook gingen we als gezin een dagje naar de Zaanse Schans als cultureel uitje. Behalve dat we veel Japanners en Chinezen hebben gezien, hebben de kinderen ook veel opgestoken van een stukje Nederlandse geschiedenis
Foto06
Foto07
Foto08

Thuis

Hessel heeft tijdens ons verlof meerdere zondagen kunnen spreken in verschillende gemeenten, onder andere in onze thuisgemeente in Zuidlaren. Wat was het fijn om daar weer een paar keer te kunnen zijn. Na negen intensieve weken was het ook weer goed om naar huis te gaan en onze Hongaarse vrienden en gemeente weer te ontmoeten.
De scholen zijn inmiddels weer begonnen en de kinderen zijn allemaal weer snel gewend aan het ritme.

Werk

Na terugkomst uit Nederland begon het werk hier ook meteen weer: er was een team uit de VS, dat een project deed bij KCA, de organisatie waar Hessel mee werkt. Ze hielpen mee een kerkgebouw in Roemenië uit te breiden, zodat daar ook een schoolprogramma gestart kan worden. Ook de scholen waar Hessel lesgeeft en de doordeweekse kerkdiensten zijn begin september weer begonnen. Een vervelende bijkomstigheid van deze periode van het jaar is hooikoorts waar veel Hongaren last van hebben. Ook Hessel en Prisca reageren er heftig op bij terugkomst in Hongarije. We lopen al een paar weken te niezen en snuiten.
Op Hessels verjaardag begin september zijn we ook weer naar de internationale studentengemeente geweest, waar Hessel eens per maand voorgaat. Vanwege drie verjaardagen in ons gezin deze maand trakteerden we daar op gebak, en er werd nota bene voor ons gezongen, zowel in het Engels als in het Hongaars!
Foto09
Foto10

TFT

Binnen ons TFT waren er deze zomer ook veranderingen. Zo ging Timo er na zeven jaar uit. We zijn dankbaar voor zijn inzet en betrokkenheid. Grietje Baak en Hanna Baak zijn nieuw als contactpersonen op Urk en Rianne Wolda is erbij gekomen vanuit Zuidlaren. We zijn erg blij met deze drie nieuwe TFT-leden en we hebben al een gezellige ontmoeting gehad op Urk om kennis te maken met elkaar en afscheid te nemen van Timo.
Foto11
Foto12

Imi

De afgelopen twee jaar woonde er in het appartement boven onze garage een jongeman: Imi. We hebben al wel vaker over hem geschreven in blogs of nieuwsbrieven. Gaandeweg is hij meer en meer vergroeid met ons gezinsleven. We hebben hem met de tijd mogen zien groeien op allerlei terreinen. Maar nu gaat hij verhuizen: hij wordt baseball-coach in een dorpje dicht bij de Slowaakse grens. Hij heeft er veel zin in en het zal best een uitdaging voor hem zijn om helemaal zelfstandig te leven; maar ook een uitdaging voor ons om hem los te laten. We willen hem bij jullie aanbevelen in gebed, dat God Zijn plan met Imi's leven verder zal uitvoeren.
Ook willen we gebed vragen voor ons werk en leven hier in Hongarije, dat we steeds zoeken naar Gods plan met ons leven en hoe we tot zegen kunnen zijn voor de mensen om ons heen.

Colofon

Hessel en Prisca Keuter
Gerrit, Lea, Febe en Christy
4271 Mikepércs
Irinyi utca 10
Hongarije

E-mail: hp.keuter@gmail.com of prisca.keuter@gmail.com

Website: www.familiekeuter.nl

Giften zijn welkom op rek.nr. NL73RABO0123786940
t.n.v. Chr. geref. kerk Zuidlaren
o.v.v. Roma zending familie Keuter.

Contactpersoon ThuisFrontTeam:
Janny Huizenga, tft@familiekeuter.nl
ColofonFamilieKeuter
MailPoet