FamilieKeuterLogo250x150shadow

Keuternieuws

33e nieuwsbrief maart 2020
Dit is de 33e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije
Heerlijk! De lente komt er weer aan, we zien er naar uit! Ondanks lichte sneeuwval begin maart wordt de temperatuur weer hoger en de dagen langer. We merken dat hier vooral ‘s morgens: het is weer vroeger licht. We vierden de afgelopen tijd de verjaardagen van Gerrit en Christy en we zijn dankbaar voor de mooie kinderen die God ons gegeven heeft.
IMG_1862
IMG_2144

Robi

In de blog van januari vertelden we over pastor Robi, met wie Hessel al een tijd samenwerkt. Hij heeft een andere auto nodig voor zijn werk in verschillende dorpen. We zijn erg dankbaar voor de mensen die gul hebben gegeven, en ook Robi zelf heeft moeite gedaan om geld bij elkaar te krijgen (hij heeft zelfs zijn tv verkocht). In maart hoopt Hessel met hem naar Nederland te gaan om daar een auto te kopen en daarmee terug te rijden naar Hongarije. We hopen daar gauw meer over te kunnen vertellen.

Hutspot met worst

Sinds een paar maanden zijn onze Amerikaanse vrienden gestart met een Bijbelstudie op maandagavond waar vooral studenten uit allerlei culturen komen. Hessel gaat er graag heen en als het zijn schoolwerk niet in de weg zit gaat Gerrit ook mee. Er wordt ook samen gegeten en daarin komen de verschillende culturen ook terug. Zo hebben wij een keer 20 kilo Hollandse hutspot met worst gemaakt en dat was een interessante ervaring voor de meeste studenten. Hessel houdt ook de Bijbelstudie als onze Amerikaanse vrienden er niet zijn en dat vindt hij erg leuk om te doen.
IMG_3222
IMG_0156

Dankdag

In de andere internationale gemeente waar Hessel één keer per maand voorgaat was er de jaarlijkse 'appreciation Sunday': een soort dankdagdienst waar in de eerste plek God gedankt wordt, maar ook alle mensen die in de gemeente meewerken. Hessel kreeg een mooi schilderij en ook Gerrit werd bedankt voor zijn vertaalwerk.
88132070_2788002404651841_8833910995228295168_n

Coach

Eind februari hebben we onze zendingscoach Margriet Muurling van InToMission samen met haar dochter Jedidja een paar dagen te gast gehad. Onze meisjes hadden net een paar dagen vrij van school, dus dat kwam mooi uit. Met Margriet hebben we intensieve gesprekken gehad over ons werk, onze roeping en motivatie, onze communicatie etc. Ze ging met Hessel mee naar een Roma dorp waar ze zijn werk zelf kon zien. Ook de kinderen praatten met haar door over hun plek als zendingskind hier in Hongarije en daarbij maakten ze mooie creatieve werkstukken. Het was een intensieve week maar we zijn ontzettend dankbaar voor dit bezoek en voor de onmisbare begeleiding die we nu al bijna tien jaar van Margriet krijgen.
a07b6566-db3c-4df6-8d23-1a962242577f
P1050554 - kopie

Examen

Gerrit schreef er al over in de vorige nieuwsbrief: zijn examen komt er aan! En niet alleen dat, maar ook het moment dat hij teruggaat naar Nederland komt daarmee steeds dichterbij. In de maand mei staan de examens gepland, en twee dagen na de laatste examendag heeft Gerrit een vlucht geboekt naar Nederland. Hij zal eerst een poosje op Urk gaan wonen en werken, voordat zijn vormingsjaar aan de Evangelische Hogeschool in Amersfoort begint. We zijn dankbaar voor de giften die er al voor hem gedaan zijn om te kunnen gaan studeren; dat is een bemoediging, dank u wel!
Voor ons als gezin betekent dit ook een grote overgang: de eerste die het huis uitgaat, gaat ook meteen in het buitenland wonen! Gelukkig zien we elkaar een paar weken later weer wanneer we als gezin met zomerverlof naar Nederland komen. Maar eerst zal hij zich op zijn examens hier concentreren. Wilt u bidden dat het goed gaat?

IMG_1802

Colofon

Hessel en Prisca Keuter
Gerrit, Lea, Febe en Christy
4271 Mikepércs
Irinyi utca 10
Hongarije

E-mail: hp.keuter@gmail.com of prisca.keuter@gmail.com

Website: www.familiekeuter.nl

Giften zijn welkom op rek.nr. NL73RABO0123786940
t.n.v. Chr. geref. kerk Zuidlaren
o.v.v. Roma zending familie Keuter.

Contactpersoon ThuisFrontTeam:
Janny Huizenga, tft@familiekeuter.nl
ColofonFamilieKeuter
MailPoet