FamilieKeuterLogo250x150shadow

Keuternieuws

39e nieuwsbrief september 2021
Dit is de 39e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk onder Roma in Hongarije
Home sweet home! Maar waar is dat nou eigenlijk? Als onze vrienden in Hongarije in het voorjaar vragen: “Ga je naar huis in de zomer?”, moeten we altijd even denken wat ze bedoelen. Maar...ja! We zijn heerlijk even thuis geweest op Urk deze zomer. We hadden zelfs ons eigen plekje voor zes weken: een huis op het industrieterrein van Urk, ingericht door Grietje uit ons thuisfrontteam die bij Waypoint kringloop werkt met hulp van allemaal lieve familie. Vijf minuten lopen van de dijk met zijn schapen, een heerlijk plekje om uit te waaien tussen alle afspraken door met familie en vrienden. We zijn dankbaar dat we hier mochten verblijven en dankbaar voor alle mensen die voor ons klaarstonden.
foto1
foto2
foto3
foto4

Presentaties

We hadden deze zomer weer een mooie ontmoeting met onze gemeente in Zuidlaren. Zoals elk jaar hadden we ook een gesprek met onze kerkenraad daar en een gezellige dag met ons ThuisFrontTeam.
Ook gingen we een weekend naar Zeeland en bezochten we opnieuw de Christengemeente Zierikzee. Het was een zegen om hen weer te ontmoeten en daar een presentatie te mogen geven.
foto5
foto6

Genieten

Wat was het goed voor onze meiden om zes weken in Nederland te zijn en daar weer even te genieten, maar ook te leren van alles wat ze meemaakten: Nederlandse taal en eten, cultuur, communiceren, verkeer, werken enz. Een van de hoogtepunten was natuurlijk dat we Gerrit weer konden zien! Gelukkig was het deze keer maar een paar weken nadat we hem voor het laatst hadden gezien. We genoten er ontzettend van dat hij nu op een steenworp afstand van ons zat en vaak bij ons kon zijn. Ook was het heel leuk om zijn vriendin beter te leren kennen. We begonnen ons verblijf in Nederland met Gerrits diploma uitreiking op de EH. Dit jaar gaat hij Rechten studeren in Utrecht. Hij blijft in Amersfoort wonen waar hij het heel erg naar zijn zin heeft.
foto7
foto10
foto8
foto9

Stukje van Christy

Deze zomer zijn we in Nederland geweest en dat was geweldig! Ik heb er heel erg van genoten om mijn familie weer te zien. Ik heb ook samen met Febe en twee nichtjes en een neefje bij de boer gewerkt op het land. We hebben onkruid gewied; dat was niet bepaald leuk, maar ik heb wel geld verdiend :-) Mijn school is ook weer begonnen en ik zit nu in klas 8, oftewel de laatste klas van de basisschool. Ik moet dit jaar ook een grote test doen, een beetje zoals in Nederland de cito toets. Groetjes van Christy
foto11
foto12
foto13

Weer thuis

Toen we weer terugkwamen in Hongarije voelde dat inderdaad ook weer als thuis.
De tuin had een flinke aanpak nodig na zes weken en Hessels agenda was binnen no time volgepland. Hier thuis gaven we alles weer een plekje na onze tijd in Nederland, en de meiden bereidden zich voor op het nieuwe schooljaar dat inmiddels begonnen is. Ook Prisca gaat dit seizoen een deeltijdstudie erbij doen: een christelijke cursus voor leefstijlcoaching. Hiermee hoopt ze meer handvatten te krijgen in relaties en gesprekken die ze met mensen heeft. We zien uit naar hoe God dit gaat gebruiken.
foto14
foto16
foto15

Nieuwe start

In het voorjaar kreeg Hessel vanuit het CHE-team in midden Hongarije de vraag of hij hen wilde komen versterken. Hij kent dit team al acht jaar en werkt regelmatig met hen samen tijdens trainingen en conferenties. We hebben hier samen voor gebeden en Hessel is er een paar dagen naartoe gegaan om te zien hoe het er in de praktijk aan toeging. Het werk daar biedt een boeiende uitdaging voor Hessel; bovendien heeft hij hier de kans om samen te werken in een team. Dit is iets wat hij best mist in het zendingswerk in het oosten van Hongarije. Alhoewel dit betekent dat het werk in de dorpen hier in Oost-Hongarije waar Hessel al kwam minder frequent zal zijn hebben we besloten dat we het een paar maanden gaan proberen. Hij gaat twee dagen per week inclusief een overnachting met het team daar werken. Op deze manier kan hij er echt bij betrokken zijn. Zijn taak zal zijn om mee te werken in een nabijgelegen Roma gemeenschap om daar een nieuw CHE-project op te starten zodat daar een gezonde gemeenschap gaat groeien. Hij heeft er zin in om deze nieuwe uitdaging aan te gaan.

Colofon

colofon
Hessel en Prisca Keuter
Gerrit, Lea, Febe en Christy
4271 Mikepércs
Irinyi utca 10
Hongarije

E-mail: hp.keuter@gmail.com of prisca.keuter@gmail.com

Website: www.familiekeuter.nl
Giften zijn welkom op rek.nr. NL73RABO0123786940
t.n.v. Chr. geref. kerk Zuidlaren
o.v.v. Roma zending familie Keuter.

Contactpersoon ThuisFrontTeam:
Janny Huizenga, tft@familiekeuter.nl