FamilieKeuterLogo250x150shadow

Keuternieuws

42e nieuwsbrief juni 2022
Dit is de 42e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk in Centraal- en Oost-Europa
Het is 15 juni geweest, in Hongarije altijd de laatste schooldag en de 11 weken lange schoolvakantie is daarmee begonnen voor de kinderen. De maand juni is altijd een drukke maand met allerlei afsluitingen, maar deze keer was het bijzonder, omdat Christy haar 'ballagás' had: het afscheid van de Hongaarse lagere school. Na de officiële ceremonie op school is het een traditie om als gezin uit eten te gaan om het te vieren. Na de zomer gaat ze samen met Lea en Febe naar het Waldorf gymnasium en daar heeft ze erg veel zin in.
foto01
foto02
foto03

Verhuizing

In april zijn we verhuisd en dat was een heel avontuur. U kunt er meer over lezen in onze blog van mei. We zijn dankbaar voor het plekje dat we nu hebben in de stad, alles is lekker dichtbij en we kunnen veel vaker de auto laten staan.

Preventie

Prisca heeft haar studie voor leefstijlcoach goed afgerond en heeft dit met plezier gedaan. Ze heeft er in de praktijk al veel aan in haar contact met de mensen om haar heen, en we zijn dankbaar dat ze deze studiemogelijkheid heeft gekregen. Een overlap met dit onderwerp - en ook met ons werk onder Roma - is mensenhandel. In gebedswerk was Prisca hier al langer bij betrokken, maar vanuit OM Hongarije kwam ook de vraag om te helpen met de organisatie van een seminar over dit onderwerp in onze regio. 75 procent van de mensenhandel die plaatsvindt vanuit Hongarije komt uit de regio waar wij wonen. We hadden in mei een eerste seminar, waarin Ildikó van OM ons introduceerde op dit onderwerp; ze benadrukte daarbij het belang van mensen die bidden en hiervoor op willen staan en zo anderen bewust maken van wat er gaande is. We bidden voor open deuren om de vervolgtraining te organiseren
foto04
foto05

CHE werk

In het afgelopen jaar heeft Hessel samengewerkt met het CHE team dat in Hatvan gevestigd is. Twee dagen per week reist hij daarheen om samen met de anderen in de plaats Apc te werken aan het vormen van een gezonde gemeenschap. Het afgelopen jaar is er vooral geïnvesteerd in het leggen van contacten en het leren kennen van de mensen en de gemeenschap. Daaruit is onder andere een gebedsgroep ontstaan waaraan een aantal gelovigen uit dit dorp deelnemen en waar gebeden wordt voor een doorbraak in deze gemeenschap. Daarnaast heeft één van de medewerkers het verzoek gekregen een huisgroep te gaan leiden; tot nog toe kwamen daar een handjevol mensen naar toe, maar de afgelopen keer waren er tien mensen! Bijzonder om dit soort dingen te zien ontwikkelen en groeien. Hessel geeft ook wekelijks Engelse les aan een groep tieners zodat ze beter mee kunnen komen op school. Komende zomer wordt er een kamp voor de kinderen in het dorp georganiseerd, en dat wordt afgesloten met een evangelisatiebijeenkomst voor het hele dorp. Bidt u mee?

Uitbreiding grondgebied

Misschien was het u al opgevallen maar de zin boven onze nieuwsbrief is na tien jaar veranderd. Er stond altijd dat deze nieuwsbrief over ons werk in Hongarije ging, maar vanaf september zal dit zich uitbreiden naar centraal en Oost-Europa. Hessel is al langer verbonden met de andere CHE teams en hij is gevraagd om coördinator te worden van CHE Euronet; dat is het samenwerkingsverband van alle CHE teams die in de verschillende landen in Oost-Europa CHE projecten doen in voornamelijk Roma gemeenschappen (Servië, Bosnië, Albanië, Kosovo, Noord Macedonië, Bulgarije, Roemenië, Oekraïne, Slowakije, Hongarije ). Over dit samenwerkingsverband krijgt Hessel dus het overzicht, hij onderhoudt contact met deze teams, bezoekt hen en hun projecten met regelmaat, helpt trainingen organiseren en zo het werk uit te breiden. Praktisch betekent dit dat de focus naast Hongarije nu dus ook op Europa komt te liggen. Een aantal projecten waar hij nu bij betrokken is in oost Hongarije moet hij gedeeltelijk loslaten en hij zal vaker op weg zijn in andere landen. Het is een hele uitdaging en verantwoordelijkheid en tegelijk een zegen dat wat hij de afgelopen jaren geleerd heeft mag delen en anderen mee toerusten.

Verlof

Deze zomer hopen we weer een aantal weken naar Nederland te gaan voor ons verlof. We vinden het belangrijk om op die manier het contact te onderhouden met onze achterban. We hopen verschillende ontmoetingsmomenten en presentaties te houden in deze periode:
  • op zondag 17 juli in de ontmoetingsdienst in Zuidlaren om 10.30 uur, Westeind 10
  • op woensdag 20 juli in de Chr. geref. Maranatha kerk op Urk waar u vanaf half acht welkom bent voor een kopje koffie en om acht uur de presentatie begint.
  • op zondag 31 juli in de Christengemeente in Zierikzee om 10.00 uur, Grevelingenstraat 35
We zouden het ontzettend leuk vinden als u of jij de mogelijkheid hebt op één van deze momenten erbij te zijn!
Daarnaast hopen we natuurlijk te genieten van het contact met familie en vrienden, die we het hele jaar door moeten missen. De kinderen mogen weer lekker hun roots herontdekken en ze hopen met een vakantiebaantje wat geld te kunnen verdienen. En we gaan er van genieten om Gerrit en zijn vriendin een paar weken in de buurt te hebben.

We vinden het altijd erg bemoedigend dat er reacties op de nieuwsbrief komen en we zijn dankbaar voor alle support en gebed. Gods zegen ook voor jullie deze zomer en hartelijke groet uit Hongarije!
foto06
foto07
foto08

Colofon

colofon
Familie Keuter
4024 Debrecen
Teleki utca 40. I/4
Hongarije

E-mail: hp.keuter@gmail.com of prisca.keuter@gmail.com

Website: www.familiekeuter.nl
Giften zijn welkom op rek.nr. NL73RABO0123786940
t.n.v. Chr. geref. kerk Zuidlaren
o.v.v. Roma zending familie Keuter.

Contactpersoon ThuisFrontTeam:
Janny Huizenga, tft@familiekeuter.nl
Email Marketing Powered by MailPoet