FamilieKeuterLogo250x150shadow

Keuternieuws

43e nieuwsbrief september 2022
Dit is de 43e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk in Centraal- en Oost-Europa
Het eerste bezoek is alweer geweest sinds we van ons verlof in Nederland thuisgekomen zijn in Hongarije. Hessels moeder en Gerrit kwamen gezellig een weekend langs en we vierden samen Hessels verjaardag. Ze waren onderweg naar Israël, waar ze voor een paar weken vrijwilligerswerk gaan doen. Hessels moeder komt er veel vaker en ze wil die liefde voor Israël graag overbrengen op haar kleinkinderen. We volgen Gerrits belevenissen met veel plezier. Onze tijd in Nederland deze zomer is omgevlogen. Vindt u het leuk om daar meer over te lezen, dan kan dat op onze website in de blog van augustus.
e26127d1-10a5-428d-a2ed-2e2d12f69566
IMG_4824
c867fd7f-3c08-4553-9ebe-c91304599d2a

Groei in Apc

In de vorige nieuwsbrief schreven we al over het kinderkamp in het dorp Apc, waar we als CHE team afgelopen jaar actief zijn geweest. Het kamp in augustus werd afgesloten met een evangelisatiebijeenkomst. We hadden onze terugreis zo gepland dat Hessel daar ook bij kon zijn.
Hij mocht er spreken en daarnaast was er een traditionele 'bogrács'-maaltijd: een enorme grote pan met een soort maaltijdsoep er in die urenlang boven een open vuur pruttelt; dé manier van koken tijdens de zomermaanden in Hongarije. Het was goed om er weer bij te kunnen zijn en te zien hoe de kinderen genoten hadden van het kamp.
Voor komend seizoen willen we proberen meerdere bijeenkomsten in de gemeenschap te organiseren, met als doel een plaatselijk comité te vormen. Dit wordt dan verantwoordelijk voor het project van gemeenschapsontwikkeling in dat dorp, waarbij het getraind wordt door ons als team van CHE-werkers. Een cruciale pijler van CHE-werk is namelijk lokaal eigenaarschap: ontwikkeling van de gemeenschap moet hun eigen project en hun eigen belang zijn, anders is het tevergeefs werken.

Nieuwe taak binnen CHE

De komende maanden wordt Hessel ingewerkt voor zijn nieuwe taak binnen CHE Centraal-Europa. Eind augustus zijn we daarvoor samen met de kinderen een paar dagen bij het Balatonmeer geweest. De Amerikaanse collega van wie Hessel de taak van coördinator overneemt en zijn vrouw hadden ons uitgenodigd; terwijl Prisca en de meiden lekker konden relaxen bij het water,hebben Hessel en hij de zaken besproken van het CHE-netwerk en alles wat daarbij komt kijken. Er zijn plannen gemaakt voor een CHE-training in Bulgarije in oktober en in november een rondreis langs de CHE-projecten in Kosovo en Noord-Macedonië.
IMG_4755
IMG_4737

Debrecen

Ook het werk onder internationale studenten in Debrecen gaat verder; het was hartverwarmend hoe ze ons weer welkom heetten na de zomer. In de internationale kerk gaat Hessel een keer per maand voor en bij de wekelijkse internationale Bijbelstudie is hij een van de groepsleiders. Ook leidt hij soms de inleidende Bijbelstudie. De groep blijft verder groeien en we merken steeds meer wat een belangrijke rol deze gemeenschap speelt in het leven van jonge studenten hier uit het buitenland. Soms komen ze uit een moslim- of hindoe-achtergrond en komen hier in aanraking met het evangelie.

School

Voor onze dochters is school weer begonnen. Een belangrijk jaar voor Lea die in mei examen doet en Christy vertelt er zelf over:
Op 1 september begon ik met de middelbare school, dat was best spannend. Maar nu ik al drie weken hier op school zit, voelt het wel wat vertrouwder. Ik heb een leuke klas met niet zo heel veel kinderen: 17 in totaal. Het is wel fijn dat ik met Febe en Lea op dezelfde school zit en ze helpen me ook vaak met huiswerk en zo. Verder vind ik de lessen heel leuk, omdat we veel creatieve vakken hebben zoals kleien en dans. Bij biologie leerden we over het oog en de juf had ook een koeienoog meegenomen, dat we hebben ontleed. In februari heb ik zelfs een heus bal, waarvoor we nu al aan het oefenen zijn, want we moeten ook walsen.
Groetjes van Christy!!!
IMG_4897
IMG_4868

Colofon

IMG_4463
Familie Keuter
4024 Debrecen
Teleki utca 40. I/4
Hongarije

E-mail: hp.keuter@gmail.com of prisca.keuter@gmail.com

Website: www.familiekeuter.nl
Giften zijn welkom op rek.nr. NL73RABO0123786940
t.n.v. Chr. geref. kerk Zuidlaren
o.v.v. Roma zending familie Keuter.

Contactpersoon ThuisFrontTeam:
Janny Huizenga, tft@familiekeuter.nl
Email Marketing Powered by MailPoet