FamilieKeuterLogo250x150shadow

Keuternieuws

41e nieuwsbrief april 2022
Dit is de 41e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk in Hongarije
We zijn 10 jaar in Hongarije! Dat was best bijzonder in maart en het werd een heel feest. We werden verrast door heel veel kaarten bij de post van onze achterban, en ons TFT en onze ouders trakteerden ons op een etentje en bloemen. We hebben ervan genoten, dank jullie wel voor alle mooie zegenwensen!
foto01
foto02

Verhuizen

We vertelden eerder over Lisa en haar jongens die bij ons in huis woonden. Ze zijn inmiddels verhuisd en hebben een mooie eigen plek gevonden. Ook wij hebben in Debrecen een appartement gevonden om te wonen, dankjewel als je daarvoor meegebeden hebt. Het wordt een hele verandering, want we gaan een stuk kleiner wonen en op de eerste verdieping maar we hebben er allemaal zin in en zijn al flink aan het 'ontspullen'. De meiden zien ernaar uit dat ze op de fiets naar school kunnen gaan. Eind april gaan we verhuizen, dus in de colofon van deze nieuwsbrief vind je ons nieuwe adres.

Kinderen

Reizen gaat weer een stuk makkelijker en zo kon Gerrit ook wat vaker langskomen. Hij verraste ons zelfs door de avond voor zijn verjaardag eind januari met zijn vriendin en twee vrienden binnen te stappen; we waren eerst een moment sprakeloos, maar hebben toen twee dagen genoten van de gezelligheid.

foto03
Christy had meerdere mondelinge examens voor haar toelating tot de middelbare school en die waren in het Engels. Ze gingen erg goed en we horen binnenkort bij welke school ze is aangenomen. In maart vierden we haar veertiende verjaardag en ze genoot van haar feestje dat ze de afgelopen twee jaar niet had kunnen vieren.
Lea had naast de gewone lessen een wel heel leuk project met haar klas op school: ze studeerden in drie weken een heel toneelstuk van Agatha Christie in. Uiteindelijk was de uitvoering in een heus theater met decors en kostuums. Lea speelde miss Rose en het was erg leuk om te zien. Ook kon eindelijk de muziekuitvoering doorgaan waar Lea en Febe aan meededen, en het werd een prachtig concert in de grootste kerk van Debrecen.
foto04
foto05
Febe speelde ook op haar dwarsfluit en zong een duet met de juf; dat was wel even iets om zenuwachtig voor te zijn voor de duizend toehoorders.
foto06

Begeleiding

Margriet van InToMission begeleidt ons al vanaf het moment voor we vertrokken naar Hongarije. Ze was hier twee dagen voor coachings- en begeleidingsgesprekken, wat live toch altijd wat meer spreekt dan via internet. Het was een goede tijd samen en ze kreeg zo een inkijk in ons dagelijks leven hier.
foto08
foto09

Werk

Sinds Hessel vorig jaar september is aangesloten bij het CHE team in Hatvan, moet hij zijn tijd verdelen over twee regio's in Hongarije. Dat betekent wel veel reizen, maar het is fijn om met een team samen te werken en elkaar te kunnen aanvullen. In het oosten van het land is hij nog betrokken bij de training en toerusting van verschillende voorgangers en werkt hij samen met de Christian Gypsymission Foundation (CGF) in Debrecen. Met name dat laatste betekende de afgelopen tijd veel praktische inzet voor de vluchtelingen wanneer er weer een vrachtauto met noodhulpgoederen aankwam en hiervandaan verder gedistribueerd moest worden. Dat was naast vrachtauto's uitladen ook veel communiceren, vertalen en culturen overbruggen.

Vluchtelingen

De oorlog in Oekraïne lijkt impact te hebben op heel Europa, en ook op buurland Hongarije. We zien veel mensen op de vlucht voor het oorlogsgeweld hierheen komen. Het is bijzonder om te zien hoe er op allerlei manieren hulp wordt geboden: alle kerken en hulporganisaties die we kennen zijn wel op een of andere manier betrokken bij hulp aan vluchtelingen.
Met het CHE team hebben we in maart verschillende plaatsen aan de grens met Oekraïne bezocht en een aantal projecten uitgekozen om financieel te ondersteunen. Je kunt hier meer over lezen in onze blog van maart. Ook de CGF waar Hessel mee samenwerkt steekt de handen uit de mouwen met allerlei hulpgoederen die vanuit Nederland worden aangeleverd. Naast levensmiddelen en hygiëneartikelen komen er bijvoorbeeld ook bedden om een slaapplek te bieden aan vluchtelingen. Het is schrijnend om in de praktijk te zien dat gewone burgers het slachtoffer worden van dit oorlogsgeweld: gezinnen die uit elkaar worden gerukt, kinderen die getraumatiseerd raken en in ellende en onzekerheid terechtkomen. We bidden niet alleen voor vrede, maar ook om ontferming voor alle mensen van wie het leven hierdoor wordt verscheurd.

Colofon

colofon
Familie Keuter
4024 Debrecen
Teleki utca 40. I/4
Hongarije

E-mail: hp.keuter@gmail.com of prisca.keuter@gmail.com

Website: www.familiekeuter.nl
Giften zijn welkom op rek.nr. NL73RABO0123786940
t.n.v. Chr. geref. kerk Zuidlaren
o.v.v. Roma zending familie Keuter.

Contactpersoon ThuisFrontTeam:
Janny Huizenga, tft@familiekeuter.nl
Email Marketing Powered by MailPoet