FamilieKeuterLogo250x150shadow

Keuternieuws

45e nieuwsbrief maart 2023
Dit is de 45e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk in Centraal- en Oost-Europa
Het leven in het buitenland voelt vaak als een test waarin ons karakter weer verder gevormd wordt en we regelmatig de rauwe kant van het leven tegenkomen. De blogs van januari en februari gingen daar ook over, je kunt ze nog lezen op onze website.
De operatie van Febe aan de cyste in haar kin, waarover we in de vorige nieuwsbrief vertelden, was ook zo'n culturele uitdaging. Een Amerikaanse vriendin zat pas in een soortgelijke situatie en ik vroeg haar naar de gebruiken in het ziekenhuis. Ze adviseerde om net te doen alsof je gaat kamperen en alles mee te nemen wat je denkt nodig te hebben voor je persoonlijke verzorging. Ze had geen woord te veel gezegd, want zelfs eigen wc papier moest meegebracht worden. Ook konden we heel weinig bij Febe zijn. We waren daarom erg blij dat ze maar twee nachten hoefde te blijven en de mensen om haar heen vriendelijk waren en goed voor haar zorgden. Inmiddels is ze goed hersteld en kan ze zelfs weer dwarsfluit spelen.

Bal

Eindelijk was het dan zo ver; Christy had haar bal waardoor ze als klas echt bij de middelbare school horen. Ze hadden weken geoefend voor de dans en die was dan ook erg mooi om te zien. Als ouders waren wij ook uitgenodigd, en toen ze iemand uit het publiek mocht uitkiezen om mee te dansen kreeg ze zelfs Hessel aan het walsen.

Aanmoediging

Sinds kort zijn we als gezin betrokken bij een internationale baptistengemeente in Debrecen. Het is een fijne plek die we ervaren als een aanmoediging van God om door te gaan in de roeping die Hij ons geeft. De vicieuze cirkel van armoede kan ons soms naar beneden trekken en ons verlammen in onze motivatie om door te gaan. In de gemeente worden we bemoedigd door de kleurrijke hoeveelheid culturen die daar bij elkaar is met allemaal dezelfde hoop die we delen in Jezus Christus. Christy is er al opgenomen in het techniekteam en Hessel spreekt er regelmatig.

Training

In januari konden we als CHE team de uitgestelde training in Hongarije houden. Dankzij de bijdragen van mensen die reageerden op een vorige blog - waarvoor hartelijk dank! - konden we ook een aantal Roma uit onze regio laten meedoen. De opzet was deze keer wel iets anders dan gewoonlijk: twee keer een halve week in plaats van één keer een hele week.
Bijzonder was dat we tijdens het tweede deel ook een excursie naar Apc hadden ingepland, het dorp waar we als CHE team al geruime tijd actief zijn. Op deze manier konden de deelnemers in de praktijk ervaren wat het opzetten van een CHE project inhoudt. Op de foto is een bijeenkomst te zien van deze gemeenschap, waar zo’n 40 mensen aan deelnamen en waar we Bijbelse principes konden overbrengen.

Oekraïne

Naast een paar mensen uit Bököny, met wie Hessel al lange tijd in contact is, hadden we ook een deelnemer die actief is in Oekraïne. Hij wil daar ook graag CHE introduceren en vroeg of we voor mensen daar niet ook zo’n training zouden kunnen doen. Aangezien mannen uit Oekraïne op dit moment niet de grens over mogen, betekent dit dus dat wij daarnaartoe zullen gaan. Dit zou een bijzondere uitbreiding van het CHE werk betekenen, juist in een tijd die erg onzeker is voor de mensen in dat land. We hopen en bidden dat dit nog voor de zomer kan gebeuren; wil je meebidden?

Presentaties

Mis je onze presentaties meestal omdat we ze in de zomer houden? We gaan het dit jaar anders doen. We zijn begin april een week in Nederland en hopen dan twee presentaties te houden waar je van harte welkom bent. Zondag 2 april zijn we om 10.30 uur in De Rank in Zuidlaren, Westeind 10. En maandagavond 3 april houden we om 20.00 uur een presentatie op Urk in het gebouw van Waypoint, Vliestroom 21. We zien er naar uit jullie te ontmoeten!

Colofon

IMG_4463
Familie Keuter
4024 Debrecen
Teleki utca 40. I/4
Hongarije

E-mail: hp.keuter@gmail.com of prisca.keuter@gmail.com

Website: www.familiekeuter.nl
Giften zijn welkom op rek.nr. NL73RABO0123786940
t.n.v. Chr. geref. kerk Zuidlaren
o.v.v. Roma zending familie Keuter.

Contactpersoon ThuisFrontTeam:
Janny Huizenga, tft@familiekeuter.nl
Email Marketing Powered by MailPoet