FamilieKeuterLogo250x150shadow

Keuternieuws

44e nieuwsbrief december 2022
Dit is de 44e nieuwsbrief van de familie Keuter over hun zendingswerk in Centraal- en Oost-Europa
Iedere keer als we een nieuwsbrief schrijven, lezen we eerst even door waar de vorige over ging. Het is ongelooflijk wat er in zo'n korte tijd – drie maanden – allemaal kan gebeuren en veranderen!
Begin oktober was de jaarlijkse CHE ontmoeting van alle teams in Centraal en Oost-Europa; deze keer was het in Hongarije. Dat gaf Prisca ook de mogelijkheid om er een paar dagen bij te zijn en zo de mensen te ontmoeten met wie Hessel nu gaat samenwerken. Hij kreeg bij deze gelegenheid officieel het stokje overgedragen als coördinator van het netwerk. Omdat zijn voorganger er dit jaar nog was, hebben ze dus meteen een paar reizen gemaakt als kennismaking en inwerking.
In de blogs van oktober en november kunt u hier meer over lezen. De eerste reis was naar Bulgarije, waar ze een CHE training van een week hielden. De tweede was een zendingsreis naar Macedonië en Kosovo. Het was bijzonder bemoedigend om de teams in andere landen te ontmoeten en hun werk te zien: hoe er metterdaad gemeenschap ontwikkeld wordt door de kracht van het Evangelie en er daardoor concrete verandering plaatsvindt, zoals schoon water voor een heel dorp.
IMG_5591
IMG_4976
IMG_5593

Teleurstelling

Voor december stond er ook zo'n CHE training gepland met het team van Hongarije. Helaas werden meerdere leden van het team ziek, waardoor de training niet door kon gaan. Deze is nu verplaatst naar eind januari. Dit was best een teleurstelling, omdat we lange tijd hadden uitgekeken naar deze training en naar de mogelijkheid om daardoor mensen op te leiden. Daarnaast speelde ook juist in deze periode een teleurstellende situatie, waarbij een jarenlange relatie met een Roma uiteindelijk toch vastliep vanwege geld. Dit was niet de eerste keer, maar is steeds wel weer erg pijnlijk wanneer je jaren hebt geïnvesteerd in het ontwikkelen van een gezonde relatie. Een dezer dagen was onze dagtekst uit Jesaja 55, waar staat dat Gods Woord nooit leeg tot Hem terugkeert, maar altijd doet waarvoor Hij het uitzendt. Dat is iets waar we ons in zulke situaties aan vasthouden.
IMG_0277
IMG_0350

Thuis

Met alle reizen die Hessel maakte, moesten we thuis natuurlijk ook even opnieuw onze draai vinden. Dit lukt nu aardig en we zijn blij dat er zoiets als videobellen bestaat en we zo in contact kunnen blijven.
Juist toen Hessel op reis was, had Lea een vervelende ontsteking in haar mond en moest Febe naar de kaakchirurg om verstandskiezen te laten verwijderen voordat ze een beugel krijgt. Het werden ontelbaar veel bezoekjes en bij Febe werd ook een cyste ontdekt waarvoor ze in januari een operatie zal moeten ondergaan. Ze moet dan een paar dagen in het ziekenhuis blijven en ziet daar best tegenop. Het gaat er hier in het ziekenhuis toch wel wat anders aan toe dan in Nederland. Wordt vervolgd...
Lea heeft haar eerste tentamenweek goed afgerond en de tweede komt er in januari alweer aan. Ze is plannen aan het maken voor volgend jaar en wil misschien een tussenjaar gaan doen. Ze denkt erover om te gaan werken, zodat ze kan gaan reizen en studeren. Ze is er nog niet helemaal uit hoe ze dit in gaat vullen.
Prisca ging een week naar Nederland om haar ouders en Gerrit te bezoeken. Dit keer ging Christy ook mee en logeerde ze gezellig bij haar tante en kon ze de jubileumdag bezoeken van stichting Kaleb. We hadden samen een hele leuke tijd.
IMG_5299
IMG_5277
Dit is onze laatste nieuwsbrief voor dit jaar. We willen jullie bedanken voor je betrokkenheid bij ons werk en leven in Hongarije! Dat betekent erg veel voor ons. We wensen jullie Gods vrede op het Kerstfeest! En dat het nieuwe jaar jullie dichterbij God mag brengen. In ieder geval komen we weer een jaar dichter bij de wederkomst van Jezus, die alles komt recht zetten en heel maken. Zijn zegen wensen we jullie toe!

Colofon

IMG_4463
Familie Keuter
4024 Debrecen
Teleki utca 40. I/4
Hongarije

E-mail: hp.keuter@gmail.com of prisca.keuter@gmail.com

Website: www.familiekeuter.nl
Giften zijn welkom op rek.nr. NL73RABO0123786940
t.n.v. Chr. geref. kerk Zuidlaren
o.v.v. Roma zending familie Keuter.

Contactpersoon ThuisFrontTeam:
Janny Huizenga, tft@familiekeuter.nl
Email Marketing Powered by MailPoet