Nieuwsflitsen

Hoe groot zijt Gij!

Hoe groot zijt Gij!

Eerste generatie christenen, ik moest er even over nadenken. In het getuigenis van onze drie Albanese CHE collega’s kwam het naar voren. Ze waren met een moslim achtergrond al jong tot geloof gekomen en ontdekten wat het betekent om je hart aan Jezus te geven. Uit hun verhalen hoor ik dat het team waar ze in werken hun geestelijke familie is, heel mooi hoe ze samenwerken in Gods koninkrijk.

Lees meer…
Samenwerken

Samenwerken

Je leest onze eerste nieuwsflits, de opvolger van onze nieuwsbrieven en blogs, we hopen je hiermee maandelijks op de hoogte te houden van wat er gebeurt in ons zendingswerk onder mensen die leven in armoede.

Begin april hadden we onze Paasbijeenkomst in het het dorp Apc, waar we met het CHE team van Hongarije actief zijn.

Lees meer…
Ben ik nu bekeerd dan?

Ben ik nu bekeerd dan?

Ben ik nu bekeerd dan? Dit was de vraag van een Roma man nadat we met hem een gebed hadden gebeden van persoonlijke overgave aan de Heer Jezus. Hij woont in een van de gemeenschappen waar we als CHE team actief zijn. Eigenlijk kwamen mijn collega en ik om met hem en zijn partner te praten over moeilijkheden in hun relatie; ze waren allebei gescheiden en woonden nu al 12 jaar samen, maar het leek nu dat het leven uit hun relatie was.

Lees meer…
Screening

Screening

Midden oktober was ik in Prilep in Noord-Macedonië. Het lokale CHE team is daar al een paar jaar actief in twee Roma gemeenschappen. Samen met een team van Amerikaanse artsen deden ze een medische screening onder de kinderen daar. Deze twee gemeenschappen liggen naast elkaar aan de rand van de stad en zijn eigenlijk min of meer illegaal gebouwd: kris kras, zonder bouwvergunning, met veelal modderpaden als wegen.

Lees meer…

Trauma en handicaps

Net weer terug gekomen van een rondreis door Centraal Europa. Samen met de CHE directeur van Hongarije hebben we de teams van Noord-Macedonië en Kosovo bezocht. Het is bemoedigend en inspirerend om te zien hoe God daar aan het werk is door de CHE teams heen, en tegelijk ook mooi dat wij een bemoediging voor hen mogen zijn.

Lees meer…

Kruitvat

‘Morgen reizen we door naar Servië’, zei ik in mijn argeloosheid toen we tijdens onze Balkanreis dit voorjaar in Kosovo waren. In Kosovo is een enthousiast CHE team aan het werk. In één van hun dorpen hebben ze naast een school een gebouw ter beschikking gekregen. Daar verkopen ze in de pauzes snacks, en komen op die manier ongedwongen in contact met de jongeren en via hen ook met de ouders.

Lees meer…
Eén grote familie 

Eén grote familie 

Dankjewel voor je geduld zeg ik bij voorbaat tegen de buurvrouw die onze familiefoto gaat maken, want dat “zullen we nog even een groepsfoto maken?” is natuurlijk erg optimistisch.

Lees meer…

Begrafenis

De vader van Robi is overleden. Robi is de Roma met wie ik drie jaar geleden naar Nederland ben geweest om een auto voor hem te kopen voor zijn bediening als evangelist. Dit was mogelijk dankzij een succesvolle crowdfunding waar velen van jullie ook aan hebben bijgedragen. Misschien dat daarom deze blog ook wel teleurstelling kan veroorzaken. Toch willen we ook dat met jullie delen.

Lees meer…
Jezus was hier

Jezus was hier

‘Er ligt beneden een man te slapen!’ Ontzet kwam Christy weer naar boven, nadat ze naar beneden was gegaan om haar fiets uit het schuurtje in de kelder van ons appartement te halen. Ze zou naar de kerk om daar het techniek team te helpen. Samen met haar ging ik naar beneden en inderdaad vonden we daar een man liggen slapen, blijkbaar een dakloze met een alcohollucht om zich heen. 

Lees meer…

Zendingsreis

Afgelopen twee weken heb ik mijn eerste reis als CHE-coördinator gemaakt. We hebben de teams en hun projecten bezocht in drie verschillende landen op de Balkan: in Servië, in Noord-Macedonië en in Kosovo.

Lees meer…
Bulgarije

Bulgarije

Begin oktober was er een CHE training in Bulgarije: iets waar we al lange tijd voor gebeden hadden. Zo’n training is altijd een heel evenement: met trainers uit verschillende landen komen we vijf dagen lang samen met een groep deelnemers voor een serie lessen die gaan over holistische transformatie van gemeenschappen.

Lees meer…
Thuis

Thuis


Ik word ook zendeling! Dat waren de woorden van mijn zus toen ze bij ons langs kwam in ons mooie onderkomen voor drie weken tijdens ons verlof. De buren van een andere zus waren op vakantie, en wij mochten in die weken in hun huis. Een heerlijke plek om te zijn en tijdelijk een zus als buurvrouw was een cadeautje.

Lees meer…