We willen jullie graag voorstellen aan Robi (Robert) Várga, getrouwd en vader van een groot gezin. Bij dit Romagezin komt wekelijks een huisgemeente bij elkaar waar Robi de voorganger van is.
Een paar jaar geleden ontmoette ik Robi bij een CHE Vision Seminar en sindsdien zijn we in contact gebleven. Maandelijks mag ik komen onderwijzen in hun huisgemeente.

Robi volgde via de gereformeerde kerk een theologische cursus waarin Roma’s opgeleid worden voor leiderschap in Roma gemeenten. Helaas is er geen mogelijkheid om als Roma full time voorganger te worden binnen de gereformeerde kerk en is het werk wat hij doet in de gemeente vrijwilligerswerk. Hij moet er dus een gewone baan naast hebben, om zijn gezin te kunnen onderhouden. Door weinig opleiding zijn dit vaak slecht betaalde baantjes waar hij geen vastigheid krijgt.
Robi zou ook graag in andere plaatsen actief willen zijn en Bijbels onderwijs willen geven, maar zijn vervoersmiddelen zijn erg beperkt. Momenteel heeft hij een 27 jaar oude Opel Astra, die nagenoeg uit elkaar valt. Het is niet meer veilig om daarmee ver te rijden.

We zouden Robi graag willen helpen om een betere auto te kunnen kopen, zodat hij zijn werk als voorganger kan voortzetten en uitbreiden. Voor zo’n 2.000 euro kunnen we een tweedehands auto uit Nederland of Duitsland importeren, die nog in goede staat is en nog een aantal jaren mee kan.

Robi is al een flink eind op weg om zelf de helft bij elkaar te krijgen maar daarnaast is er dan nog wel duizend euro nodig om een auto te kunnen kopen. Zou u willen overwegen om mee te helpen? Het zou een bijzondere bemoediging voor Robi zijn en een ondersteuning voor het werk in Gods Koninkrijk onder de Roma hier in Hongarije. Alvast hartelijk bedankt!

Als u wilt mee helpen kunt u uw gift overmaken op rekeningnummer NL73RABO0123786940
t.n.v. Chr. geref. kerk Zuidlaren o.v.v. Project Auto voor Robi.  Of heeft u zelf b.v. een Peugeot 307 SW of Opel Zafira of iets vergelijkbaars van 12 tot 15 jaar oud in de aanbieding, dan houden we ons natuurlijk ook aanbevolen!