Eindelijk was het dan zo ver: twee heerlijke weken waren we als gezin compleet.

De tafel weer gedekt voor zes, samen zingen, spelletjes doen maar ook gewoon lekker thuis zijn, zusjes plagen en op de bank hangen met je telefoon.

Acht lange maanden hadden we elkaar niet gezien. Omdat Gerrit sinds de zomer in Nederland ingeschreven stond en geen Hongaarse adreskaart meer had, was hij niet gerechtigd de Hongaarse grens over te gaan.

Er zijn wel allerlei uitzonderingen, maar in dat rijtje kwam onze situatie niet voor. Dus besloten we een aanvraag bij de politie te doen voor officiƫle toestemming om het land binnen te komen. Als moeder die haar zoon mist zou ik in staat zijn geweest om hem op welke manier dan ook te laten reizen, maar het was of God mijn hart tot rust bracht en me overtuigde dat het gewoon op een eerlijke manier kon. De aanvraag werd uiteindelijk bevestigd en het ticket werd geboekt voor de meivakantie. De reis kostte meer dan het dubbele van wat we er normaal voor uitgeven door de PCR-testen met reisverklaring. Het was een zenuwslopende reis, want vanwege een storing kwam de uitslag van de test slechts twee uur voor vertrek binnen. Ook werd hij nog eens uit de rij gepikt door de douane voor controle, maar daar was hij dan eindelijk! Samen gingen we nog een race aan tegen de avondklok om op tijd thuis te zijn. We werden opgewacht door Lea, Febe en Christy die het huis versierd hadden en koekjes gebakken. De begroeting van de hondjes was ook erg grappig, ze bleven maar rondjes om Gerrit heen rennen, zo blij waren ze.

De uitslag van de Hongaarse PCR-test was er binnen een dag, zodat Gerrit niet lang in quarantaine hoefde. De sticker die hij had meegekregen van de politie op het vliegveld mocht weer snel van de voordeur. ‘Verboden te betreden! Hier verblijft iemand die onder toezicht staat vanwege het virus’, stond er op. Hij hangt nu voor de sier op Lea’s slaapkamerdeur.

Gerrit kon gewoon lekker even thuis zijn, zijn vrienden en oud klasgenoten opzoeken en de laatste Hongaarse regeldingen afwerken.

We hebben er allemaal van genoten en zijn blij dat de volgende ontmoeting D.V. binnenkort zal zijn.