Eerste generatie christenen, ik moest er even over nadenken. In het getuigenis van onze drie Albanese CHE collega’s kwam het naar voren. Ze waren met een moslim achtergrond al jong tot geloof gekomen en ontdekten wat het betekent om je hart aan Jezus te geven. Uit hun verhalen hoor ik dat het team waar ze in werken hun geestelijke familie is, heel mooi hoe ze samenwerken in Gods koninkrijk.

Ik dacht daarbij aan mijn godvrezende ouders en negen broers en zussen die er allemaal voor gekozen hebben samen met hun gezin voor God te leven. Het betekent veel voor me en ik kan me niet voorstellen te doen wat ik doe zonder het gebed en meeleven van mijn familie. Mooi hoe God ons allemaal ons eigen getuigenis geeft in ons leven met Hem.

Hessel en ik waren samen met deze drie Albanese collega’s op reis in Amerika, wat een belevenis en wat een zegen dat het kon. Door financiële hulp bij de tickets konden we allebei gaan en werden het twee weken die we niet gauw zullen vergeten. We reisden naar Phoenix in Arizona; daar waren we te gast bij Ron en Jeannie, het echtpaar dat voorheen het werk deed dat Hessel nu doet als coördinator van het CHE netwerk in Centraal-Europa. We sliepen bij hun lieve buurvrouw Jeri die er voor zorgde dat we een heerlijk plekje hadden om uit te rusten tussen alle activiteiten door. Ron en Jeannie zijn nog steeds erg actief en brachten ons in contact met veel christenen uit hun omgeving die betrokken zijn bij zending. Ze lieten ons de prachtige natuur van hun land zien en we waren diep onder de indruk van Gods grootheid daarin.

De Internationale Holistische Zendingsconferentie was de reden waarom we gingen en dat werd een hele bijzondere tijd met elkaar. Het programma was vol met opbouwend en aanstekelijk onderwijs. Zo was er bijvoorbeeld een voorganger uit Afrika die vertelde dat ze zo’n 15 tot 20 jaar geleden met CHE waren begonnen in zijn kerk en op dit moment was het van daaruit verspreid naar rond de 1.200 kerken in de omgeving! Ook de workshops over mensenhandel en traumaverwerking waren enorm inspirerend en aanmoedigend voor ons werk onder Roma. Bovendien was dit een bijzondere mogelijkheid om te netwerken en bemoedigd te worden door zoveel mensen die wereldwijd allemaal met CHE werken; Wholistische zending, wat zich richt op heelheid van de hele mens: geestelijk en fysiek.

Een belangrijke taak op de conferentie was ook reclame maken voor de conferentie van volgend jaar die zal plaatsvinden in Albanië en waar Hessel ook aan mee mag werken. Op de foto zie je onze tafel met info en onze collega’s, allemaal met hetzelfde t-shirt waarop een uitnodiging staat voor de conferentie van volgend jaar.

Nog een bijzonder hoogtepunt van onze reis was de ontmoeting met onze vrienden, twee echtparen die eerder beiden zendelingen waren in Hongarije, maar inmiddels weer in Amerika wonen. We missen ze erg in Hongarije en hebben enorm genoten van de paar dagen samen en zijn God dankbaar voor deze bijzondere reis, een groot cadeau. Het beter leren kennen en samenzijn met onze Albanese collega’s is ook onvergetelijk. We zijn dankbaar dat Albanië minder ver weg is en we hopen dat we elkaar gauw weer mogen ontmoeten.