Dit zijn wij

Hessel en Prisca

Hessel en Prisca

Ik ben Hessel, geboren in 1975 op Urk en al meer dan 15 jaar de echtgenoot van Prisca. Ik ben in 1992 tot persoonlijk geloof gekomen (op Schiermonnikoog!) en kreeg al gauw daarna het verlangen om in Gods Koninkrijk te werken. Zelfs mijn droom om piloot te worden moest daarvoor opzij! Ik ben acht jaar predikant geweest binnen de Christelijke gereformeerde kerken, en sinds 2012 ben ik actief in zendingswerk onder Roma in Hongarije. Grappig is dat mijn vader vroeger ook al – bijna jaarlijks – reizen maakte naar Hongarije om predikanten daar te ondersteunen; nu volg ik dus eigenlijk in zijn voetspoor. Naast mijn passie voor God en mijn liefde voor mijn vrouw en mijn gezin vind ik het leuk om papieren modelbouw te doen (schepen, gebouwen, vliegtuigen) en met computers te knutselen. Het is een groot avontuur en een enorme uitdaging geweest om de overstap naar Hongarije te maken; we zijn nog steeds aan het worstelen met de boeiende taal! Fundamenteel voor ons werk hier is het leggen van waardevolle relaties met de mensen, zodat ze door ons heen iets van de liefde van God mogen ervaren.

Mijn naam is Prisca, ik ben in 1978 geboren op Urk in een gezellig bakkersgezin waar ik de zevende van tien kinderen was. Bij ons thuis lagen altijd blaadjes van zendingsorganisaties en boven de bakkerij, waar nog een appartement was, waren regelmatig zendelingen te gast. Ik ben er zeg maar mee opgegroeid, maar had nooit het idee dat ik zelf de zending in zou moeten gaan. In 2009 merkte ik dat God me steeds dingen liet zien en in situaties bracht die met zending te maken hadden. Mijn beeld over zelf de zending in gaan werd langzaam veranderd en ik kwam op een punt waarop ik “ja” kon zeggen tegen Gods vraag of ik naar Hongarije wilde om Hem daar te dienen. In vertrouwen op Hem ben ik dan ook gegaan en elke dag merk ik Zijn zorg voor ons. Ik houd heel erg van muziek en geniet van dingen samen doen met ons gezin.

Gerrit

Gerrit

Hallo, mijn naam is Gerrit. Ik ben geboren op 30-01-2001, dus reken maar uit hoe oud ik ben.
Ik houd van lezen, bord- en online strategiespellen, fietsen, schilderen en nog veel meer.
Vanaf 2012 tot 2020 heb ik in Hongarije gewoond, als Mission Kid. Ik heb in Hongarije op een Waldorf
basisschool gezeten, op een Hongaarse staatsschool, en een internationaal baccalaureaat behaald. In
Nederland heb ik een basisjaar op de Evangelische Hogeschool gevolgd, waarna ik in Utrecht ben
begonnen aan de UU.

Lea

Lea

Hallo ik ben Lea! Ik ben 18 jaar ik zit in de 12-e klas van de Waldorf school. Dat is de laatste klas maar daarna is er nog een examenjaar. Aan het eind van dit schooljaar hadden we een toneelstuk waar we het hele jaar aan gewerkt hebben, dat was heel leuk. We gaan met de klas op een kunst en cultuurreis naar het buitenland.  Ik wil dit jaar ook graag met mijn rijbewijs beginnen. Ik houd van muziek luisteren en maken, fotografie, creatief bezig zijn, plantjes en ijs eten.

-Lea

Febe

Febe

Hoi ik ben Febe! Ik ben 15 en ik ga nu naar de middelbare school in Hongarije. Mijn klas is erg leuk en
mijn leraren zijn ook heel aardig. Ik zit ook op de muziekschool op dwarsfluit les, dit is al mijn zesde jaar
en ik vind het erg leuk. Ik speel ook graag gitaar en zit piano aan het leren. Op school hebben we ook veel
creatieve vakken zoals tekenen, handwerken en kleien wat ik ook heel leuk vind. Ik lees ook heel graag
fantasie boeken, en daarmee oefen ik ook mijn nederlands.
Febe

Christy

Christy

Hoihoi, ik ben Christy en ik ben 14 jaar oud. Ik zit op de Talentum school in Hongarije. Ik ga naar klas 8 dat is de laatste klas van de basisschool. Mijn  hobby’s zijn tekenen, lezen, verven, knutselen, eigenlijk te veel om op te noemen. We hebben twee hondjes: Jollie en Belle en die zijn heel lief. Ik houd ook nog van muziek en ik speel ukelele. Groetjes Christy