Dit zijn wij

Hessel en Prisca

Hessel en Prisca

Ik ben Hessel, geboren in 1975 op Urk en al meer dan 15 jaar de echtgenoot van Prisca. Ik ben in 1992 tot persoonlijk geloof gekomen (op Schiermonnikoog!) en kreeg al gauw daarna het verlangen om in Gods Koninkrijk te werken. Zelfs mijn droom om piloot te worden moest daarvoor opzij! Ik ben acht jaar predikant geweest binnen de Christelijke gereformeerde kerken, en sinds 2012 ben ik actief in zendingswerk onder Roma in Hongarije. Grappig is dat mijn vader vroeger ook al – bijna jaarlijks – reizen maakte naar Hongarije om predikanten daar te ondersteunen; nu volg ik dus eigenlijk in zijn voetspoor. Naast mijn passie voor God en mijn liefde voor mijn vrouw en mijn gezin vind ik het leuk om papieren modelbouw te doen (schepen, gebouwen, vliegtuigen) en met computers te knutselen. Het is een groot avontuur en een enorme uitdaging geweest om de overstap naar Hongarije te maken; we zijn nog steeds aan het worstelen met de boeiende taal! Fundamenteel voor ons werk hier is het leggen van waardevolle relaties met de mensen, zodat ze door ons heen iets van de liefde van God mogen ervaren.

Mijn naam is Prisca, ik ben in 1978 geboren op Urk in een gezellig bakkersgezin waar ik de zevende van tien kinderen was. Bij ons thuis lagen altijd blaadjes van zendingsorganisaties en boven de bakkerij, waar nog een appartement was, waren regelmatig zendelingen te gast. Ik ben er zeg maar mee opgegroeid, maar had nooit het idee dat ik zelf de zending in zou moeten gaan. In 2009 merkte ik dat God me steeds dingen liet zien en in situaties bracht die met zending te maken hadden. Mijn beeld over zelf de zending in gaan werd langzaam veranderd en ik kwam op een punt waarop ik “ja” kon zeggen tegen Gods vraag of ik naar Hongarije wilde om Hem daar te dienen. In vertrouwen op Hem ben ik dan ook gegaan en elke dag merk ik Zijn zorg voor ons. Ik houd heel erg van muziek en geniet van dingen samen doen met ons gezin.

Gerrit

Gerrit

Hallo, ik ben Gerrit! Ik ben 17 en zit op het Tóth Árpád Gimnazium in Debrecen, in de IB klas (international baccalaureate). Ik vind talen leren erg leuk, en leer momenteel Engels, Spaans en Hongaars. Daarnaast zijn mijn lievelingsvakken wiskunde en geschiedenis. Mijn hobbies zijn onder andere fietsen, lezen, computeren en tekenen. Ook vind ik het erg leuk om met ons hondje, Jollie te wandelen of spelen.
Groetjes, Gerrit.
Lea

Lea

Hoi ik ben Lea. Ik zat in klas 8 en ik kon gelukkig op dezelfde school blijven want ze begonnen daar ook een middelbare school. Laats zijn we met mijn klas naar Transsylvanië geweest dat was heel leuk we zijn in grotten geweest en hebben bergen beklommen soms zakte er iemand door de sneeuw dat was best grappig we moesten ook over en onder allemaal omgevallen bomen klimmen daar hebben we best wat schrammetjes aan overgehouden maar het was wel heel leuk.
Ik had de laatste tijd heel vaak buikpijn en toen heb ik een tijdje zonder gluten gegeten en toen had ik veel minder buikpijn dus daarom eet ik nu ook glutenvrij net als Christy.
Ik zit ook op pianoles en thuis heb ik zelf een beetje leren gitaarspelen. Ik hou van boeken lezen (spannende of over vroeger enzo) en moeder helpen met koken als ik niet te veel huiswerk heb. Ik vind het heel leuk om met Jollie te spelen en haar nieuwe trucjes te leren. Ik heb het nu best wel naar mijn zin hier in Hongarije en ik heb een leuke klas maar ik mis Nederland nog wel heel vaak, gelukkig kan ik met iedereen skypen of whatsappen. groetjes van Lea
Febe

Febe

Hallo ik ben Febe en ik ben elf jaar. Ik zit in de zesde klas op de Hongaarse school en ik vind het heel leuk want ik heb heel veel vriendinnen in de klas. Ik vind de Engelse les en handwerken erg leuk. Ik zit op dwarsfluitles en ik kan het al best wel goed. Thuis hebben we een hond die heet Jollie (het is een zij) en het is leuk om met haar door het huis te rennen. Als ik haar knuffel meeneem rent ze achter me aan en blaft de hele tijd. Spaghetti en tomatensoep is mijn lievelingseten. Ik hou van knutselen en voorgelezen worden, en ik lees ook graag in Nederlands en Hongaars. Nou dag hoooooooor, groetjes van Febe p.s.: ik hou van chocola 😉
Christy

Christy

Hooooi, ik ben Christy Keuter. Ik zit op de Talentum school en ik ben in maart tien jaar geworden. Ik hou van lezen en dan vooral Nederlands. Ik zit in klas 5 op de Hongaarse school en daar vind ik gym, tekenen en bijbelles erg leuk. Eén keer per maand gaan we met de klas naar een pottenbakker en ik heb al mooie dingen gemaakt. Ik heb tien beertjes want elke keer als we naar Ikea gingen kocht ik er één bij van mijn zakgeld. Tien vind mijn moeder wel genoeg. Ik hou van buiten spelen. Ik eet glutenvrij omdat ik anders buikpijn krijg. Mijn lievelingseten is tomatensoep en wraps en pizza. Mijn hobby is tekenen en ik hou van verven en lezen. Ik heb heel veel verzamelingen. Groetjes van Christy, doéééég!