We willen je graag even voorstellen aan Daniel. Hij is een enthousiaste Roma predikant in drie Roma gemeenten binnen het netwerk van Gypsy mission Foundation. Hessel ontmoette hem dit jaar via deze stichting en was onder de indruk van zijn gedrevenheid en liefde voor God.

Daniel zat zelf maar op school tot de zevende klas waardoor hij bv zijn rijbewijs niet kan halen, maar dat weerhoudt hem er niet van enthousiast Gods liefde uit te dragen.

We delen een filmpje dat Hessel tijdens één van zijn bezoeken aan Daniel op nam. In het filmpje vertelt Daniel het volgende:

“In 2007 ben ik hier terecht gekomen, God heeft mij hier geroepen als voorganger van deze gemeente en ik zet me ervoor in om hier trouw te dienen. De gemeente heeft zo’n 40 tot 50 leden. Het is goed te merken dat het leven van Roma verandert wanneer ze tot geloof komen. Hun leven van elke dag verandert erdoor. In een ander dorp hielden we ook samenkomsten bij iemand thuis, mensen kwamen tot geloof; en omdat de lokale overheid het verschil merkte in het leven van de mensen boden ze ons een ruimte aan om samen te komen, omdat ze merkten dat dit een positief verschil maakte bij de Roma”.

Daniel sluit af met zijn verlangen dat door het werk van de gemeente meer een meer mensen in het dorp tot geloof in de Here Jezus zullen komen.