Het was erg stil in de auto de eerste dag op onze terugreis naar Hongarije.
Wat een intensieve maar fijne tijd was het in Nederland, dat moest wel even verwerkt worden. Nog niet eerder voelden Hongarije en Nederland als twee zo verschillende werelden. Ook dit jaar waren er weer veel dingen anders dan de vorige jaren.Gerrit en Lea die twee weken eerder vertrokken en een vakantiebaantje hadden in Nederland. De eerste bruiloft in de familie van Prisca en we konden er bij zijn! Febe en Christy die voor het eerst meegingen op Kaleb kamp en daar heel veel plezier hadden. Prisca die meeging als leiding op datzelfde kamp maar dan bij de tieners. Hessel die genoot van het preken in het Nederlands bijna alle zondagen van ons verlof. Voor het eerst huizenruil gedaan met een zendingsgezin uit Emmeloord.

Veel dingen waren ook weer hetzelfde als vorige jaren. We leefden uit koffers en sliepen in zeker zeven verschillende bedden. De auto reed in vijf weken meer dan 8000 kilometer. We ontmoetten heel veel familie en vrienden waar we een leuke tijd mee hadden en door wie we lekker werden verwend. We deden twee presentaties waarbij we vertelden over ons werk en leven in Hongarije en op Urk kon je zelfs een stukje van een CHE training krijgen, zoals Hessel die ook in de Roma dorpen geeft.

En nu zijn we weer thuis en gaan we bijkomen van Nederland šŸ™‚
Heerlijk in ons eigen bed, naast onze eigen Roma buren die de muziek veel te hard hebben staan.
Hessel is al weer druk aan de slag en 1 september zijn ook de kinderen weer naar school gegaan en moeten we na 11 weken schoolvakantie weer wennen aan het gewone ritme.
Hieronder nog wat leuke plaatjes van onze zomer, het was een heerlijke tijd, bedankt!