Dat waren weer heel wat uurtjes wachten bij een loket maar het is officieel: we zijn verhuisd! We hebben nieuwe adreskaarten, autopapieren en een parkeerkaart om te kunnen parkeren bij ons nieuwe adres.

We wonen weer in de stad en alles is wel weer even wennen natuurlijk, maar wat hebben we een mooi appartement waar iedereen langzaamaan zijn plekje weer gaat vinden. Voor de hondjes is het ook een grote verandering want die moeten het zonder tuin doen. Gelukkig hebben we veel groen in de buurt en blijven we zo allemaal in beweging.

Ik zal jullie de details van de verhuizing besparen, maar het was een enorme klus en het is ons weer gelukt. Zelfs de piano is via de trap op de eerste verdieping gekomen. Het was goed om door al onze spullen te moeten gaan en veel weg te doen. We wonen nu veel kleiner, dus dat moest ook wel. De meiden gaan nu lekker op de fiets naar school en leren de verkeersregels van de stad die je soms zelf moet maken als fietser.

Je bent niet de meest geliefde weggebruiker omdat er niet overal een fietspad is. Dus dat is soms kiezen tussen de autoweg waar auto’s 60 mogen, of op de stoep tussen de mopperende voetgangers door. Toen we hier ruim een week woonden en Hessel en ik naar de internationale Bijbelstudie waren, werden we gebeld door onze dochter. Eén dochter was binnen in het appartement en de andere twee buiten en de deur wilde niet meer open… Het slot bleek kapot en pas een paar uur later – met een monteur die van ver moest komen en een ongeplande kennismaking met de buren die ons hielpen – konden we eindelijk naar binnen. Hessel was daar al, want die had via het balkon een route gevonden hoe je bij ons in kunt breken.

Inmiddels werkt het slot weer en heeft iedereen zijn eigen sleutelset om het gebouw, de fietsenschuur en het appartement binnen te komen. Hessel en ik zijn daardoor veel vrijer voor het zendingswerk en ik hoef mijn activiteiten niet meer rond de schooltijden van de meisjes te plannen. Het moet allemaal nog een beetje een plekje krijgen maar we zijn dankbaar voor alle hulp en de nieuwe plek die God ons weer geeft.