Misschien ben je er wel langs gefietst in de zomer en heb je er een kopje koffie gedronken; het rustpunt in Balloërveld. Je kon er ook een gift achterlaten voor ons werk in Hongarije onder Roma.

Al die giften bij elkaar werd een enorm bedrag waarvoor we in samenwerking met stichting Christian Gypsymission Foundation in de week voor kerst kerstpakketten konden kopen voor mensen die wel een extraatje konden gebruiken rond kerst. Er zaten vooral basis dingen in het pakket zoals olie, rijst, pasta, suiker en bonen maar ook wat lekkers voor de kinderen en iets te lezen over het geloof.

Samen met de voorganger van een Roma-gemeente waar Hessel mee samenwerkt bezochten we verschillende gezinnen met verschillende verhalen. Overal mochten we even binnenkomen en doorpraten en ook samen bidden. Opnieuw aangrijpend om de schrijnende leefomstandigheden te zien.

Voordat we ’s morgens van huis vertrokken hebben we gebeden dat dit geen bevestiging zal zijn van de mensen hun armoede maar een bemoediging en dat Gods liefde zichtbaar mag worden.

Misschien wil je meebidden voor de voorganger en zijn gezin in dit dorp, dat hun werk gezegend mag worden en vrucht mag dragen.

Mooi hoe God ons allemaal op onze eigen plek gebruikt: dat de inspanning voor het maken van een rustpunt in Balloërveld de hele zomer nu mensen mag zegenen hier in Hongarije.

We wensen iedereen een heel gezegend nieuwjaar en wijsheid en vertrouwen op God!